Hozd közelebb a természetet

Natúr Élet

Natúr Élet

A 7 legjobb gyógynövény az egészséges bőrért

2016. január 22. - MrNatur

Igaz még a tél kellős közepén tapossuk a mínuszokat, viszont hamarosan beköszönt a gyógynövények ideje. Mindegy hogy te magad neveled őket, vagy a piacon szerzed be, számunka a közelgő tavasz és nyár egyik fő pillére a gyógynövény. - Itt most ez alatt nem csak a salátákat értem. - Tudtad hogy a gyógynövények a bőröd érdekében terápiás előnyöket is nyújtanak?

A növényi olajok és kivonatok, a mindenféle adalékanyagmentes szépségápolás alapjai. Aloe, jojoba, rózsa és levendula csak egy néhány egészséges kozmetikai összetevő, amelyekkel rendszeresen találkozhatunk a címkéken. Mit szólnál ha ezt kiegészítenénk; rozmaringgal, mentával vagy akár édesgyökérrel? Igen, mindezeknek megvan a helye a bőrápolás területén is.

A gyógynövényekből általában olajokat, kivonatokat vagy hidroszolokat használnak a kozmetikában. Ahogy más növények vagy virágok összetevői, úgy a gyógynövényeknek is megvan a saját egészségügyi előnye. Lássuk hát ezeket.

freshherbssstock.jpg

A 7 legjobb gyógynövény a bőröd érdekében

Citromfű:

Természetes antibakteriális és vérzéscsillapító hatása miatt, előszeretettel használják a pattanásos bőr ápolására. Enyhébb mint a kémiai összetevők, viszont az érzékeny bőrnek egy kicsit talán erős lehet. Lehet hogy nem érsz el látványos változást egyik napról a másikra, viszont ha ki szeretnéd zárni a kemikáliákat, kitartónak kell lenned. Aromaterápiás előnyei közé tartozik a nyugtató és frissítő hatása.

Édesgyökér:

Pattanás, rosacea vagy bőrirritáció? Az édesgyökér segít. Ez a gyógynövény hatalmaskodik a bőr nyugtatói és gyulladáscsökkentői között. Ugyanakkor a fertőzések ellen is véd.

Rozmaring:

A gyógynövények egyik legfinomabbika. Képzeld, a bőröd is imádja! Fertőtlenítő tulajdonsága miatt nagyszerűen alkalmazható pattanásos bőrön. Ugyanakkor a rozmaring a legelterjedtebb a hajápolás területén is, ugyanis képes ösztönözni a hajnövekedést, illetve erősíteni a hajat. Korpásodsz vagy száraz a fejbőröd? A rozmaring ebben is segít.

Zsálya:

Ahogy az eddigi gyógynövények, a zsálya is alkalmas a pattanásos bőr kezelésére, antibakteriális és gombaölő tulajdonsága által. Magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt, segít megelőzni a korai öregedést.

Menta:

Lehet hogy az érzékeny bőrnek egy kicsit erős, viszont csodákra képes. Fertőtlenít, enyhíti a viszketést és csökkenti a duzzanatot. A rovarcsípések ellen is nagyszerű megoldás.

Bazsalikom:

Ez a Caprese saláta alap hatékonyan fokozza a bőr tónusait. Segít felpezsdíteni az unalmasnak látszó bőrt és hajat.

Eukaliptusz:

Gyakran használják sebek gyógyítására és a fájó izmokra. Használják ugyanakkor megelőzésre és bőrfertőzések kezelésére. Ez a növény még ugyanakkor hatékony természetes rovarriasztó is. 

 

Ha még több hasznos tanácsot szeretnél, kövess minket a Facebook-on is!

 

 

 

süti beállítások módosítása